maandag 19 augustus 2013

5 tips om je nagellak sneller te laten drogen

Nagels lakken is super leuk, maar het wachten tijdens het drogen is helemaal niet leuk. Na 1 of 2  uur gewacht te hebben kan ik soms weer helemaal opnieuw beginnen omdat een deken, papiertje, handdoek ... een afdruk op mijn nagel heeft gemaakt. Om die problemen te vermijden en het uren wachten te verkorten heb ik vandaag 5 tips voor jullie die ervoor zorgen dat je nagellak sneller droogt. 

                                  

Deze eerste tip is de gemakkelijkste. Je hebt er namelijk niets speciaals voor nodig. Enkel een kom gevuld met koud water en enkele ijsblokjes. Steek daarna je pas gelakte nagels even in de kom. Het ijskoude water zorgt ervoor dat je nagellak sneller droogt en uithardt. Vooral dat laatste is handig om geen putjes, krasjes of bobbels in je nagellak te krijgen. 

                                               

Een andere manier om je nagels te drogen is het gebruiken van speciale sneldrogende producten. Met 1 of 2 druppels per nagel van de sneldrogende vloeistof heb je genoeg om je nagels binnen no-time te laten drogen. Deze druppels vind je bij verschillende merken. Zowel bij wat duurdere merken als Essie en OPI als bij budgetmerken zoals Essence. 

                                                 

Nog een andere manier is het gebruiken van een nageldroger. Dit soort machientjes heb je in alle soorten vormen, kleuren en prijzen. Maar ze werken allemaal op ongeveer dezelfde manier. Wanneer je op het onderste vlak drukt komt er koude lucht op je nagels. Mijn nageldroger komt van de action. Ik betaalde er ongeveer €3 euro voor. Dezelfde nageldrogers hebben ze ook een tijdje bij Blokker en Kruidvat verkocht. Let wel op, want dit is niet hetzelfde als een nageldroger voor gelnagels die met een lamp werkt. Je kunt eventueel ook een haardroger gebruiken, maar dan wel op de koude stand! Als je warmte gebruikt kunnen er bubbels op je nagellak komen. 

                                             

Nog een andere en snelle manier is sneldrogende topcoat. Deze topcoat breng je als normale topcoat aan over je kleurtje en hij zorgt ervoor dat je nagels in enkele minuten droog zijn. Dat zijn dan twee vliegen in één klap : een mooie topcoat én een korte droogtijd. De topcoat die het meest gekend is voor het snel drogen is de seche vite topcoat. Je hebt natuurlijk ook bij merken als Essie, Sally Hansen, L'oréal ... een aanbod aan sneldrogende topcoats !

                         

De laatste en waarschijnlijk ook gekste manier: PAM cooking spray. Dit is een kookproduct die vooral in Amerika heel bekend is. Het is een soort vervanger van boter of olie tijdens het koken. PAM cooking spray is eigenlijk 100% natuurlijke canola olie die geen vet bevat. Je kunt deze spray gewoon op je nagels sprayen en laten opdrogen. Samen met de cooking spray verdwijnt ook het natte laagje op je nagels. De olie die naast je nagels belandt kun je zachtjes inmasseren, het is namelijk ook voedend voor je nagelriemen en vingers. 
De cookingspray kun je hier bestellen. 

Ik hoop dat je iets met mijn tips bent, veel lakplezier!

XOXO,
Zara
      

2 opmerkingen: